fbpx

Store

Thrive After50: Unlocking Your Entrepreneurial Journey - Netherlands

EEPNLNONMEMBERS
€595.00
In stock
1
Product Details

Productgegevens

Dit bewezen en succesvolle programma is gebaseerd op een wereldwijde samenwerking tussen de Wize Move Society en het Global Institute for Experienced Entrepreneurship.


DATA: april 2 & april 9, 2024

TIJD: 10.00 – 16.00 CET

LOCATIE: Midden van het land

INVESTERING: €595.00 incl BTW voor twee dagen training op locatie. Inclusief koffie, thee, water en gezonde lunch.


TRAINER(S): Het programma wordt verzorgd door 3 ervaren trainers die ook internationaal dit programma verzorgen. Daarbij hebben zij alle drie jarenlange ervaring hebben als ondernemer.

Mary Jane Roy

Robert Vos

Ingun Bol


DETAILS:

Het feit dat we gemiddeld langer leven, wil voor velen van ons ook zeggen, dat we vaak na een jarenlange carrière, weer voor de keuze staan wat te doen met de rest van ons werkzame leven. Helaas bestaat er geen blauwdruk om tot die keuzes te komen. Wat zeker is, is dat we de jarenlange ervaring in kunnen zetten om een niet-traditioneel carrière pad in te slaan; het starten van een eigen bedrijf. Daarnaast is het ook vaak zo, dat er een andere visie op werken is ontstaan en we een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij en de economie: Het starten van een eigen bedrijf is een wezenlijk alternatief voor de zoektocht naar de volgende baan.

Internationaal onderzoek heeft aangetoond dat 'Senior Ondernemers' feitelijk de nieuwe economische motoren van de 21e eeuw zijn. Ondernemers van 50 jaar en ouder lanceren sneller nieuwe bedrijven dan enige andere demografische groep wereldwijd, en een groot aantal creëert duurzame ondernemingen met een duidelijke visie op maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Internationale studies hebben tevens aangetoond, dat vijf jaar na de oprichting, 70% van de ondernemingen opgericht door oudere ondernemers, nog steeds actief is. Dit in vergelijking met slechts 28% van de bedrijven opgericht door jongere ondernemers.

Dit wijst op één cruciale factor: Ervaring!

Wij geloven dat er een ondernemer in ieder van ons schuilt. Hoewel je tot nu toe misschien nog geen ondernemer bent geweest, is dit het moment om die ondernemersgeest wakker te schudden en de volgende stap naar jouw toekomst te creëren.

Dit programma is een eerste introductie om die ondernemers mindset te (re-)activeren; een interactief programma voor de 50plus volwassenen, dat is ontworpen om de kracht van ondernemend denken en handelen te benutten, om tientallen jaren ervaring om te zetten in de vaardigheden en mindset die nodig zijn, om een bedrijf te ontwikkelen of een nieuwe carrière te starten. Het curriculum, speciaal ontworpen voor de 50plusser, helpt je om ondernemerschap te ontrafelen en te begrijpen, zelfs als je nog nooit eerder een eigen bedrijf hebt gehad.


INFORMATIE PROGRAMMA:

Verdeeld over twee dagen zullen we in 7 blokken diverse aspecten van ondernemerschap doorlopen

Sessie 1: Introductie tot Ondernemerschap
Je zult begrijpen wat het betekent om een ondernemer te zijn en onderzoeken of je de eigenschappen van een ondernemer hebt dan wel moet ontwikkelen.

Het starten van een bedrijf heeft invloed op je leven zowel persoonlijk, sociaal en economisch, wat heeft het voor jou voor impact?

Ondernemend denken en handelen

In dit blok wordt de ondernemende denk- en handelingsmethodologie gebruiken die is ontworpen door Babson College en GIEE (ET&A ™): Creëer de dingen die er echt toe doen voor jou, door snel, zelfverzekerd en slim te handelen wanneer je met het onbekende wordt geconfronteerd.

Sessie 2: De ‘ExperienceIncubator’, het ontcijferen van jouw ondernemersgeschiedenis.
Met behulp van de ExperienceIncubator zullen we dieper ingaan op jouw leven, decennium per decennium, om te zien wanneer en hoe je ondernemend hebt gedacht en gehandeld. We zullen aangeboren vaardigheden, thema's en patronen in jouw verleden identificeren.

Sessie 3: Anatomie van een idee / Ideeën in beweging
We zullen je laten zien waar ideeën vandaan komen en hoe je ze kunt realiseren.

De ondernemer wordt gevoed door eerdere ervaring en alle middelen die op dit moment beschikbaar zijn. Dit kan leiden tot ideeën die beter, sneller, goedkoper en breder beschikbaar zijn.

Het opbouwen van jouw denktank

Je leert hoe je een informele denktank kunt creëren van mensen uit jouw netwerk, om eerlijke feedback te ontvangen voordat je naar de markt gaat met jouw product of bedrijf (vrienden, collega's uit verschillende sectoren, zakenpartners, etc).

Sessie 4: Branding in deze wereld van social media marketing

Je leert meer over de manier om je waardepropositie te communiceren; verbaal en visueel.

Sessie 5: Ondernemen is een werkwoord, geen businessplan

Je leert vertrouwen op je ervaring; stoppen met overdenken en twijfelen!

Geld en gezond verstand

Je leert hoe je de opstartkosten onder controle kunt houden. We onderzoeken verschillende financieringsopties, en verkennen crowdfunding als een marktonderzoekstool.

Sessie 6: Fouten zijn kansen om te leren

Je leert hoe je uitdagingen om kunt zetten in mogelijkheden.

Open en gesloten denkwijzen: het herkennen van beperkende overtuigingen.

Laten we beseffen dat klein starten net zo goed kan zijn als alleen maar groot te denken

Sessie 7: Exit strategieën

Vooral wanneer je op latere leeftijd een bedrijf begint, is het goed om na te denken over hetgeen jij achter wilt laten. Wil je gewoon de deur achter je dichtdoen over enkele jaren, of wil je iets opbouwen dat je aan een volgende eigenaar kunt overdragen?

Reflectie en volgende stappen

In deze laatste sessie zullen we reflecteren op wat er in deze twee dagen is gebeurd. Ben je klaar om de stap naar ondernemerschap verder te onderzoeken of wil je je ondernemende mindset gebruiken om nieuwe carrièrekansen in het bedrijfsleven te verkennen?

We horen graag jouw intenties!


BONUS:

Diegenen die deelnemen aan deze pilot versie van het internationale programma “The Experienced Entrepreneur” krijgen extra aangeboden:

  • 2 maanden gratis toegang tot de Wize Move Society: de internationale online community voor de 50plussers
  • Gratis deelname aan het online healthy ageing programma “Wize 2 Move and Breath” onder leiding van Deborah Marcia Rubin uit Canada
Save this product for later